Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na zbliżający się tłusty czwartek
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 901
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 901
Składniki
Twaróg miksujemy z jajkiem, żółtkiem i margaryną, dodajemy resztę składników, zagniatamy ciasto, cienko wałkujemy podsypując mąką. Wycinamy szklanką kółko, a w nim kieliszkiem mniejsze kółko. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron, a następnie posypujemy cukrem pudrem.