Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę szybkiego, niedrogiego i prostego w przygotowaniu dania. Kasza jęczmienna w połączeniu z szynką i warzywami to dobry sposób na błyskawiczny obiad, który będzie pożywny i smaczny. Tego typu połączenie będzie także świetnym posiłkiem do pracy. Wystarczy włożyć porcję do lunch boxa, którą będziemy mogli zjeść na zimno lub podgrzać ją w kuchence mikrofalowej.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 179
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 573
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 292
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 179
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 573
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 292
Składniki
Kaszę jęczmienną gotujemy w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną szynkę i smażymy przez chwilę, aż ta się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w małą kosteczkę paprykę, marchewkę i pietruszkę, przesmażamy i zalewamy bulionem - dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Gdy warzywa będą odpowiednio miękkie (najlepiej al dente) dodajemy do nich ugotowaną kaszę jęczmienną, doprawiamy solą, pieprzem, koperkiem i ostrą papryką, dokładnie mieszamy i gotowe! Danie możemy podać także z odrobiną startego parmezanu. Życzę smacznego! :)