Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza manna pełna jeżyn"
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Składniki
Jeżyny oczyść i opłucz. Umieść je w wysokim naczyniu i zmiksuj w blenderze. Przetrzyj mus przez sitko, by pozbyć się pestek (nie jest to konieczne).
Do garnka wlej mleko, dodaj cukier biały, waniliowy i kaszę mannę. Dokładnie wymieszaj wszystkie . Całość zagotuj i trzymaj na gazie jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.
Pod koniec gotowania dodaj jeżynowy mus i dobrze wymieszaj. Rozlej kaszkę do dwóch miseczek i udekoruj świeżymi owocami i listkami mięty.
<strong>Przepis nadesłała Katarzyna Cukier z Drzewicy.</strong>Źródło: Super TV