Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza pęczak z kurczakiem i pieczarkami

Kasza pęczak z kurczakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 287

Dodano:

Odsłon: 552

kasza pęczak z kurczakiem i pieczarkami

Składniki

  • 1,5 szklanki kaszy pęczak
  • 2 małe filety z kurczaka
  • 0,5kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki curry
  • 1l bulionu warzywnego
  • 3 łyżki masła
  • Sól, pieprz
  • Lubczyk suszony
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebule posiekać i podsmażyć chwilę na 2 łyżkach masła, następnie wsypać kaszę, wymieszać i podsmażać razem ok 2 min. Po tym czasie wlewać stopniowo (po niepełnej szklance) gorący bulion, gotować na niewielkim ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Postępować tak do wyczerpania bulionu.
    W międzyczasie przygotować pieczarki i kurczaka.
    Kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić curry i usmażyć na oleju.
    Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na 1 łyżce masła.
    Do uduszonej kaszy dodać pieczarki wraz z sokiem jaki puściły oraz kurczaka, doprawić solą, pieprzem, lubczykiem, wymieszać podgotować jeszcze chwilę razem i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń