Do góry

Przekąski Przepis na:

Kasza po staropolsku

Kasza po staropolsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 409

Dodano:

Odsłon: 13058

Jedno z pierwszych dan o jakim jest wzmianka w kronikach. Dobre i tyle

Składniki

  • kasza, 200 g
  • Boczek lub slonina, 200 g
  • cebula, 1
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy kaszę

  2. Smazymy skwareczki z miesa, dodajemy cebule i razem podsmazamy

  3. Mieszamy wszystko razem doprawiamy i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 14 lutego 2012 przepis banalny ale jakże pyszny ;) ja robię z samą smażoną cebulką bo niestety po mięsku mnie brzuch boli i go unikam, ale jak mogłam jeść to najlepsze dla mnie to był smalczyk ze skwarkami z własnego wytopu na chlebie i kiszony ogórek :)

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 04 grudnia 2011 Uwielbiam kaszę ,przepis wyjatkowo prosty ale jakże smakowity.

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 03 grudnia 2011 Proste jedzenie ,ale zdrowe i treściwe - kiedyś tak właśnie jadano.I jednak powinniśmy od czasu do czasu podawać rodzince właśnie take proste potrawy..Dziękuję za przypomnienie.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń