Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kasza z dynią"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1092
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1092
Składniki
Do oliwy z oliwek dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, 1 łyżeczki soli, wymieszaj. Z dyni usuń środek wraz z pestkami. Pokrój w ćwiartki (ze skórką), każdy kawałek posmaruj oliwą czosnkową.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika na 20 minut. Gdy przestygnie, usuń skórkę i pokrój w kostkę.
Kaszę kilkakrotnie opłucz, za każdym razem zmieniając wodę. Włóż do sita, sparz wrzątkiem. W garnku zagotuj 3 szklanki lekko osolonej wody. Wrzuć kaszę, dodaj olej lub masło. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu 15-20 minut, do czasu aż kasza wchłonie wodę.
Garnek z kaszą odstaw na 5-10 minut. Po tym czasie do kaszy dodaj dynię, delikatnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem.
30 minut Porcja: 420 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie