Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza zapiekana z fetą i pieczarkami

Kasza zapiekana z fetą i pieczarkami

Autor: sereberko80

Przepisów i artykułów: 604 Ocena: 8524

Dodano: 29.01.2012

Odsłon: 36911

inny sposób na podanie kaszy gryczanej :-)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować według opisu na kartoniku, lekko przestudzić. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle. Ser feta i pleśniowy pokroić w kostkę. Orzeszki obrać i również lekko pokroić. Kaszę przełożyć do miski, dodać sery i pieczarki. Wbić jajka i wszystko wymieszać łyżką. Powstałą masę przyprawić solą (należy uważać z solą, ponieważ ser feta jest już słony), pieprzem oraz ziołami i pietruszką, bądź koperkiem.

  2. Żaroodporne naczynie posmarować masłem, obsypać bułką tartą, przełożyć do niego kaszę i wyrównać wierzch. Zapiekankę należy piec w temp. 200 stopni ok. 45 min. Można spożywać na ciepło lub zimno. Podałam ją z sosem grzybowym. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

viktoria 09 lutego 2012 Zaciekawił mnie ten przepis,niebawem wypróbuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 30 stycznia 2012 Tak, zapiekałam bez przykrycia. Rzeczywiście polecam, bo jest smaczna, tylko naprawdę należy uważać z solą, ja niestety trochę przesoliłam, bo zapomniałam, że feat sama w sobie jest słona. Pozdrawiam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 30 stycznia 2012 Bardzo podoba mi się ten przepis, wszystkie składniki które lubię ciekawie połączone. Zapiekałaś bez przykrycia ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń