Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaszanka w jabłkowych miseczkach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Składniki
Kaszanka w tej postaci staje się bardzo delikatna. Pyszna prosto z pieca! Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic
40 min • Porcja 190 kcal • Przepis na 4 porcje
Cebulę obieram i kroję w cienkie plasterki. Kaszankę pozbawioną skórki kroję w plastry.
Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam cebulę, podsmażam, dodaję kaszankę, mieszam. Całość doprawiam solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Duszę jeszcze ok. 5 min.
Jabłka myję, odcinam wierzchy, wydrążam gniazda nasienne i napełniam środki kaszanką. Jabłka układam na blaszce, przykrywam wierzchami. Zapiekam ok. 20 min w temp. 180°C.Źródło: Kobieta i życie