Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszanka w jabłkowych miseczkach

Kaszanka w jabłkowych miseczkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11043

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Kaszanka w jabłkowych miseczkach"

Składniki

  • 4 jabłka (winne
  • średniej wielkości)
  • 25 dag kaszanki
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • majeranek
  • mielona ostra papryka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszanka w tej postaci staje się bardzo delikatna. Pyszna prosto z pieca! Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic

  2. 40 min • Porcja 190 kcal • Przepis na 4 porcje

  3. Cebulę obieram i kroję w cienkie plasterki. Kaszankę pozbawioną skórki kroję w plastry.

  4. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam cebulę, podsmażam, dodaję kaszankę, mieszam. Całość doprawiam solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Duszę jeszcze ok. 5 min.

  5. Jabłka myję, odcinam wierzchy, wydrążam gniazda nasienne i napełniam środki kaszanką. Jabłka układam na blaszce, przykrywam wierzchami. Zapiekam ok. 20 min w temp. 180°C.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń