Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszanka z papryką i jajkiem

Kaszanka z papryką i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1725

Dodano:

Odsłon: 5921

czyli sposób mojej Babci na podanie krupnioka

Składniki

  • kaszanka - 4 szt. (ok 500 g.)
  • papryka czerwona - 1 szt.
  • cebula - 1 szt.
  • jajko - 3 szt.
  • olej - 2 łyżki
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę i cebulę kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy na patelnię i smażymy, aż papryka zmięknie i nieco się przyrumieni.

  2. Kaszankę obieramy z osłonek i kroimy na plastry grubości około 1-2 centymetrów. Pokrojoną układamy na patelni. Smażymy 2-3 minuty.

  3. Na kaszankę wbijamy jajka, przykrywamy patelnię i smażymy tak długo, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną jeszcze płynne.

  4. Podajemy z pieczywem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń