Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto gryczano-jęczmienne z kiełbasą i cebulą podane z jajkiem sadzonym.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy z pokrojoną w kostkę cebulą. W garnczku zagotowujemy 3 szklanki wody. Do gotującej wody dodajemy pastę rosołową, usmażoną kiełbasę z cebulą, wszystkie przyprawy, natkę pietruszki, koperek, sos z ostrej papryki i opłukane kasze. Gotujemy na dużym ogniu do momentu gęstnienia kasz i wywaru,cały czas mieszamy żeby kasze się nie przypaliły. Kończymy gotowanie, przykrywamy garnczek pokrywką i czekamy 30 minut. Po tym czasie kasze będą gotowe, mieszamy.
W między czasie smażymy jajka kurze na sadzone. Kaszotto podajemy z jajkiem sadzonym. Smacznego!!!