Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z mięsem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
W szerokim garnku lub głębszej patelni zagotuj 1/2 szkl. wody. Wrzuć listki laurowe i grzyby. Zagotuj, przykryj, zgaś ogień.
Mięso pokrój. Marchewki i cebulę obierz, pokrój na małe kawałeczki. Podsmaż, na oleju,dodaj mięso. Skrop sosem sojowym, wrzuć przyprawy. Duś 8-10 minut.
Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. Grzyby pokrój na cieniutkie paseczki. Wrzuć z powrotem do wody, podgrzej. Dodaj mięso z warzywami i kaszę. Włóż umyty i związany koperek (odłóż kilka gałązek).
Dolewaj po filiżance gorącego bulionu i duś na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Gdy kasza będzie już miękka, wyjmij koperek, dopraw pieprzem. Odłożony koperek posiekaj, posyp gotowe kaszotto.Źródło: Naj