Do góry

Desery Przepis na:

Kawowo-czekoladowy

Kawowo-czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1105

Dodano:

Odsłon: 28900

Rozpływa się w ustach i szybko się go robi.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt jasny: ubić 5 białek na pianę, dodać 5 łyżek cukru, 5 żółtek i na koniec 2,5 łyżki mąki pszennej i 2,5 ziemniaczanej i łyżeczkę proszku, delikatnie wymieszać, wylać na blachę, upiec. Podobnie ciemny, ale razem z mąką dodać kakao. Kawę zalać 0,5 szklanki wrzątku, wystudzić.

  2. Ugotować budyń, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, utrzeć masło, dodawać zimny budyń, masę podzielić na pół, jedną posłodzić cukrem pudrem, do drugiej dać czekoladę, jeśli ktoś lubi słodszą można dosłodzić

  3. Ciemny biszkopt nasączyć gorzką, kawą, dać jasny krem, biszkopty umoczone w kawie, ciemny krem, jasny nasączony kawą biszkopt. Wierzch posmarowałam masą i posypałam kakao, ale można dać polewę. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 04 lutego 2012 wyglada REWELACYJNIE!!! napewno smakuje tak samo! trzeba sie za niego zabrac pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polis1010 22 grudnia 2011 wlasnie sie piecze. Juz nie moge sie doczekac !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

vivi212 17 grudnia 2011 Niedawno zrobilam to ciasto i.... REWELACJA! polecam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 05 grudnia 2011 Budynie bez cukru, u mnie nie lubią przesłodzonych mas, jak ktoś woli słodsze można dosłodzić cukrem pudrem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tytusa_mama 05 grudnia 2011 wyglada pysznie, budynie mają byc z cukrem czy bez? chyba wypróbuje na swieta, albo moze nawet wczesniej.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 05 grudnia 2011 Prezentuje się wspaniale, na pewno tak smakuje, ale nie zgodzę się, że szybko się go robi ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 03 grudnia 2011 Wyglada tak smacznie że az poruszyło mi kubki smakowe odrazu laduje w ulubionych ..dzięki za przepis .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń