Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od siostry, bardzo mi posmakował i dosyć często go robię. Ciasto wilgotne, do tego masa budyniowa, można dać inną ale mi najlepiej tak smakuje.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ubijamy jajka z cukrem i solą, na puszystą masę. W oddzielnej misce kefir mieszamy z sodą.Mąkę przesiewamy z kakao i dosypujemy do ubitych jajek, dodajemy kefir z sodą oraz sok z cytryny mieszamy. Ciasto wylewamy na dwie blaszki ( ok. 22 cm x 37 cm ), wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 minut do suchego patyczka w 170 stopniach.
Upieczone ciasto kroimy na połowę.Gotujemy 3 szklanki mleka, do 4 szklanki wsypujemy dwa budynie i cukier, mieszamy. Do ugotowanego budyniu wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia. Do zimnego budyniu dodajemy margarynę i ucieramy na puszystą masę. Przekładamy ciasto masą .
Wierzch ciasta możemy polać roztopioną czekoladą albo zrobić polewę. W garnuszku podgrzewamy śmietanę, cukier i margarynę, chwilę gotujemy, następnie dodajemy kakao dobrze mieszamy by nie było grudek. Odstawiamy by trochę wystygła i potem polewamy na ciasto. SMACZNEGO