Do góry

Dania główne Przepis na:

Ketchup Czarująca Ania

Ketchup Czarująca Ania

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 14577

Pyszny ketchup pomidorowy bez konserwantów.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.

  2. Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).

  3. Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)

  4. Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.

  5. Całość gotujemy około 1 godziny.

  6. Przykrywamy i zostawiamy na noc.

  7. Na drugi dzień gotujemy około godziny.

  8. Nakładamy do słoików.

  9. Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) gotujemy około 20 minut.

  10. Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.

  11. Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 16 sierpnia 2011 Pyszny ketchup. Pierwszy raz zrobiłam wg przepisu, a za drugim razem zmodyfikowałam i zamiast łyżki cynamonu dałam łyżeczkę i mnie taki lepiej smakuje. Polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń