Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszonki z papryką

Kieszonki  z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Kieszonki z papryką"

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 1 mała czerwona papryka
  • 3–4 zielone oliwki bez peste
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki pokruszonej fety
  • suszone oregano
  • słodka i ostra mielona papryka
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. W każdym filecie ostrym nożem wytnij głęboką kieszeń. Tak przygotowane filety z kurczaka natrzyj solą, pieprzem, suszonym oregano oraz ostrą i słodką papryką. Przyprawione mięso przykryj i włóż do lodówki na ok. 30 minut.

  2. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami. Strąk opłucz i pokrój w kosteczkę. Oliwki posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę albo posiekaj. Rozgrzej połowę masła, wrzuć przygotowane warzywa, smaż 5–7 min. Wymieszaj z pokruszoną fetą. Przypraw solą i pieprzem.

  3. Kieszonki napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami. Rozgrzej resztę masła. Włóż kieszonki. Smaż je ok. 10 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie z obu stron.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń