Do góry

Sałatki Przepis na:

Kiszona kapusta pekińska z dodatkiem papryki,cebuli,pora,marchewki i przypraw.

Kiszona kapusta pekińska z dodatkiem papryki,cebuli,pora,marchewki i przypraw.

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9670

Dodano:

Odsłon: 493

Zdrowie w słoju i na talerzu.Pyszna i aromatyczna kapusta świetna do obiadu jak również na kanapki.Mały trud a popłaca i zadowoli każdego. 5-6 dni i możemy delektować się kapustką,tyle trwa proces kiszenia. Serdecznie polecam:)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić w grubsze paski ,papryki i cebule również.Pora oczyszczonego pokroić w talarki .Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Wszystko dać do miski.
    Dodać ziele,liście,sól i kminek.

  2. W misce wymieszać rękoma warzywa.Ugniatać by puściły soki.
    Odstawić na pół godz.
    W tym czasie przygotować słój na 2,5l wytrzeć by był suchy.

  3. Kapustę ciasno ugniatać w słoju,pokaże się sok,odlać do garnka przyda się do dolewki.
    Słój przykryć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu.
    Obserwować jak będzie kapusta miała z wierzchu sucho dolać sok spod niej lub zimną przegotowaną wodę,tak by była góra zalana.
    Kiedy będzie już ukiszona dać do lodówki i można już zajadać.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 19 kwietnia właśnie dzisiaj dostałam pekinkę od Teściów :) popołudniu biorę się do roboty :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagodzianka17 18 kwietnia Coś co z pewnością by smakowało mojemu mężowi... :) Trzeba będzie zrobić :)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 18 kwietnia Pyszne muszę zrobić niebawem, w krajach azjatyckich taki specjał nazywa się kimchi z tą różnicą że fermentuje się nawet 2 lata, podobno czym dłużej tym lepiej :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 17 kwietnia Na bogato, wygląda bardzo apetycznie ;-) pycha ;-) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 17 kwietnia Rewelacyjna kapusta i jaka kolorowa, po ukiszeniu musi smakowac oblednie z warzywami! Odpowiedzi: 12 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń