Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowie w słoju i na talerzu.Pyszna i aromatyczna kapusta świetna do obiadu jak również na kanapki.Mały trud a popłaca i zadowoli każdego. 5-6 dni i możemy delektować się kapustką,tyle trwa proces kiszenia. Serdecznie polecam:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Kapustę pokroić w grubsze paski ,papryki i cebule również.Pora oczyszczonego pokroić w talarki .Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki. Wszystko dać do miski. Dodać ziele,liście,sól i kminek.
W misce wymieszać rękoma warzywa.Ugniatać by puściły soki. Odstawić na pół godz. W tym czasie przygotować słój na 2,5l wytrzeć by był suchy.
Kapustę ciasno ugniatać w słoju,pokaże się sok,odlać do garnka przyda się do dolewki. Słój przykryć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu. Obserwować jak będzie kapusta miała z wierzchu sucho dolać sok spod niej lub zimną przegotowaną wodę,tak by była góra zalana. Kiedy będzie już ukiszona dać do lodówki i można już zajadać.
Smacznego życzę!