Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczne, mocno czekoladowe i niezwykle smaczne ciasto brownie. Dzisiejsza prezentacja w wersji urodzinowej - specjalnie dla największego smakosza tego czekoladowego cuda :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Masło kroimy na mniejsze kawałki, czekolady dzielimy na kostki, przekładamy do metalowej miski i rozpuszczamy wszystko w kąpieli wodnej (na parze). Zawartość miski studzimy.
Jajka ubijamy za pomocą miksera, a następnie partiami dosypujemy cukier, przez cały czas miksując
Do powstałej masy przesiewamy mąkę, a następnie dodajemy ostudzone masło i czekoladę - ponownie miksujemy.
Orzechy włoskie rozbijamy w moździerzu, a następnie dodajemy do czekoladowej masy - całość mieszamy za pomocą łyżki.
Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 minut. Po ostygnięciu ciasto kroimy na kwadraty.
Życzę smacznego! :)
;D