Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluski śląskie to rodzaj klusek ziemniaczanych przygotowanych z gotowanych ziemniaków i mąki ziemnaczanej, formowane w spłaszczone kulki z wgłębieniem, gotowane w osolonym wrzątku.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Masę ziemnaczaną podzielić na cztery części. Odłożyć 1/4 część i w to miejsce dodać mąkę ziemniaczaną. Z powrotem dodać ziemniaki. Następnie dodać jajka i żółtko oraz sól i dobrze wyrobić. Jeśli ciasto jest za rzadkie to dodaj trochę mąki. Z ciasta uformuj wałek i pokrój go na kawałki. Utocz kulki wielkości orzecha włoskiego i zrób palcem wgłębienie. Kluski gotuj na wrzątku około 1 minuty. ENJOY THE FOOD