Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klops z indyka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 265
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 265
Składniki
Mięso umyj, zmiel w maszynce dwa razy. Marchewkę i pora umyj, obierz, pokrój w kostkę. Natkę posiekaj. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Połącz z mięsem, jajkami, pokrojonymi warzywami, natką, mąką. Całość przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszaj.
Formę wysmaruj masłem, wysyp bułką tartą. Masę wyłóż do formy, wyrównaj górę łyżką. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny. Gotowy klops ostudź i dopiero krój. Podawaj z warzywami.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień