Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki mielone w czerwonym winie z pomidorami

Klopsiki mielone w czerwonym winie z pomidorami

Autor: tina19

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 04.03.2011

Odsłon: 916

Jesli macie dostac gosci i nie wiecie co przyzadzic na kolacje, to te wloskie danie musicie wyprubowac!

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bulke tarta namoczyc w mleku przez 30 minut

  2. Pieczarki udusic w polowie masla i 4 lyzkach oliwy.Rozprowadzic z maka.Wlac bulion i wino i 15 min podgrzewac .Dodac pokrojone pomidory (mozna uzyc pomidory z puszki), koncentrat pomidorowy, cukier oraz bazylie i dusic przez 30 min

  3. Wymieszac mieso mielone z szalotka i bulka tarta, doprawic sola pieprzem i uformowac 14 kulek.

  4. Na patelni rozgrzac 4 lyzki oliwy i reszte masla. Obsmazyc miesne kuleczki, a nastepnie przelozyc do brytfanny. Zalac sosem z grzybow i czerwonego wina. Wsawic do nagrzanego piekarnika w 180 stopni na 30 min

  5. W duzym garnku zagotowac osolona wode. Makaron ugotowac al dente z jedna lyzka oliwy, odlac i przelozyc do miski. Klopsiki z sosem wylozyc na makaron

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń