Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki pietruszkowo-czosnkowe

Klopsiki pietruszkowo-czosnkowe

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2922

Dodano: 05.08.2012

Odsłon: 20129

Uformowałam maleńki klopsiki, wielkości śliwek, z myślą o innym daniu, które podam jako następne. Ale ten przepis może służyć jako samodzielna podstawa do obiadu lub do innych potraw:)

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 kromki chleba lub ok.pół szklanki bułki tartej
  • 6 ząbków czosnku (przeciśniętych przez praskę)
  • duży pęczek zielonej pietruszki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, papryka
  • 1 duża cebula (drobno pokrojona)
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Procedura jest prosta i banalna jak przy robieniu kotletów mielonych. Mięso (jeśli kupujemy w całości - to mielimy), jeśli kupiliśmy mielone, to wrzucamy do miski i mieszamy ze wszystkimi składnikami.

  2. Kotlety te różnią się od zwyczajnego mielonego bardzo dużą ilością zielonej pietruszki i czosnku. Są naprawdę wyjątkowe w smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 05 sierpnia 2012 Na pewno są wyjątkowe i do tego pięknie wyglądają.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń