Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z brukselką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Bułkę wymieszaj z mięsem i jajkiem.
Dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz starty żółty ser. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wyrób. Uformuj z niej kuleczki.
Brukselkę oczyść, potnij na połówki. Marchewki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Pokrojone warzywa zalej bulionem. Gotuj ok. 15 minut. Cebulę obierz, potnij w plasterki.
Wrzuć ją razem z fasolką do garnka z warzywami po 10 minutach gotowania. Następnie ostrożnie dołóż klopsiki.
Gotuj je razem z warzywami ok. 15 minut. Przed podaniem potrawę posyp mielonym kolorowym pieprzem i udekoruj koperkiem.
50 min •Porcja: 485 kcal •Cena porcji: ok. 3,50 złŹródło: Naj