Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z tuńczyka

Klopsiki z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 145 Ocena: 2897

Dodano:

Odsłon: 859

Obiad lub kolacja, na cieplo, na zimno... na kazda okazje szczególnie na upaly, gdy brak ochoty na gotowanie. Prosty, szybki i latwy przepis - klopsiki z tunczyka, w dodatku z tunczyka z puszki - latwiej i szybciej juz chyba nie mozna - przy tym smakuja wysmienicie.

Składniki

  • 1 puszka tunczyka w sosie wlasnym
  • 100 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zabek czosnku
  • 1 szalotka
  • bazylia
  • 2 jajka
  • 1 lyzka soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • 30 g bulki tartej
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrac pieczarki ze skórki i odciac lodygi, pokroic lub drobno zmiksowac razem z papryka, szalotka, bazylia i czosnkiem.

    Przecedzic tunczyka przez sito miazdzac go widelcem, nastepnie zmieszac z warzywami, doprawic sola, pieprzem i sokiem z cytryny, dodac jajka i bulke tarta.
    Uformowac z masy klopsiki, z tej ilosci wychodzi ich ok. 6 sztuk.

    Smazyc ze wszystkich stron, serwowac najlepiej z salata lub z warzywnym spaghetti.
    Smakuja tez nastepnego dnia lub na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń