Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 154
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 154
Składniki
Cebule obieram i siekam. Bułkę namaczam w wodzie, następnie odciskam. W misce mieszam mięso, cebulę, bułkę, jajko, sól i pieprz. Z mięsa formuje małe kulki, obtaczam je w bułce tartej i obsmażam na oleju.
Brukselki obieram z wiierzchnich liści i obgotowuję we wrzątku, odcedzam. Czosnek obieram i siekam, mieszam z pomidorami z puszki.
Do formy do zapiekania wkładam masę pomidorową. Na pomidorach układam mięsne kulki i brukselkę. Całość posypuję drobno pokrojoną mozzarellą.
Zapiekam 30 minut w 180 st. C.