Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy w cieście chlebowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj w misce z 1/2 łyżeczki soli. Dolej oliwę. Drożdże rozpuść w 1/2 szkl. ciepłej wody. Wlej do mąki. Dokładnie wyrób.
Ciasto odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Wrzuć je do wyrośniętego ciasta i ponownie zagnieć.
Mięso wymieszaj z jajkiem i tartą bułką. Masę przypraw na pikantnie solą, pieprzem, miodem i sosem tabasco. Wymieszaj. Uformuj owalną pieczeń.
Ciasto rozwałkuj na gruby placek. Ułóż na nim mięso. Owiń je ciastem. Mocno zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225oC.
Po 10 minutach wierzch pieczeni posmaruj wodą. Zmniejsz temperaturę do 200oC i piecz dalej ok. 45 minut. Pieczeń podawaj np. z podsmażonymi warzywami.Źródło: Naj