Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli twoi bliscy chcą czegoś oryginalnego,zrób im pyszne klopsiki.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Bułkę namocz,odciśnij.Cebulę posiekaj,zeszklij na oleju.Natkę posiekaj.Mięso wymieszaj z jajkiem,bułką,cebulą,natką i kaszą manną.Przypraw solą i pieprzem.Uformuj małe klopsy.
Wkładaj je do gotującego się bulionu.Ugotuj,wyjmij.
Mąkę podsmaż na maśle.Wlej pół szklanki bulionu i śmietany,dodaj pomidory z zalewą i posiekany czosnek.Przypraw do smaku,zagotuj.Włóż pulpeciki,delikatnie wymieszaj.