Do góry

Dania główne Przepis na:

klopsy w sosie pomidorowym

klopsy w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 8996

Jeśli twoi bliscy chcą czegoś oryginalnego,zrób im pyszne klopsiki.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz,odciśnij.Cebulę posiekaj,zeszklij na oleju.Natkę posiekaj.Mięso wymieszaj z jajkiem,bułką,cebulą,natką i kaszą manną.Przypraw solą i pieprzem.Uformuj małe klopsy.

  2. Wkładaj je do gotującego się bulionu.Ugotuj,wyjmij.

  3. Mąkę podsmaż na maśle.Wlej pół szklanki bulionu i śmietany,dodaj pomidory z zalewą i posiekany czosnek.Przypraw do smaku,zagotuj.Włóż pulpeciki,delikatnie wymieszaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 14 marca 2011 KLOPS-obsmiewany,szydzony ,a jakze bliski kazdemu...coz bylo zlegow oszczednym obiedzie w dodatku smacznym!
Troche w nielaske wpadlo to danie a warto,zeby ludzie przypomnieli sobie smak KLOPSA!!!:)
Twoj swietny...juz mam na niego smak!
Dzieki za przypomnienie!
ALE KLOPS!!!
5!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń