Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Składniki
Bułkę namocz,odciśnij,połącz z mięsem i vegetą.Uformuj klopsy,obtocz w mące pszennej.Ugotuj w bulionie.
.Cebulę posiekaj,zeszklij na maśle.Wlej przecedzony bulion,wino i sok z cytryny,dodaj startą marchewkę.Zagotuj.Zagęść odrobiną mąki ziemniaczanej i pszennej,przypraw solą,pieprzem i gałka muszkatołową.Dodaj śmietanę,miód i posiekaną natkę pietruszki,połącz.Polej klopsiki.