Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy z indyka w sosie miodowym

Klopsy z indyka w sosie miodowym

Autor: ordynus

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano: 14.03.2011

Odsłon: 772

Pyszne.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz,odciśnij,połącz z mięsem i vegetą.Uformuj klopsy,obtocz w mące pszennej.Ugotuj w bulionie.

  2. .Cebulę posiekaj,zeszklij na maśle.Wlej przecedzony bulion,wino i sok z cytryny,dodaj startą marchewkę.Zagotuj.Zagęść odrobiną mąki ziemniaczanej i pszennej,przypraw solą,pieprzem i gałka muszkatołową.Dodaj śmietanę,miód i posiekaną natkę pietruszki,połącz.Polej klopsiki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ordynus 15 marca 2011 Ten przepis nie jest skopiowany posiadam go w moich zasobach a wyczytałam go w chwili dla ciebie w numerze 3 z dnia 20 stycznia tego roku jak masz dostęp do tych czasopism i sobie sprawdź a nie zarzucaj mi ze kopiuję od kogoś przepisy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń