Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
3 szklanki wody, 1 szklanka oleju, szczypta soli zagotować. Do gotującej wody wsypać 3 szklanki mąki dobrze wymieszać i pozostawić do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodać 5 jaj, rozmrożony i odciśnięty szpinak /u mnie 500g/ i tyle mąki ile się wgniecie. Następnie postępować tak jak przy robieniu kopytek.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Zagotować 3 szklanki wody, 1 szklanka oleju, szczypta soli.
Do gotującej wody dodać 3 szklanki mąki i dobrze wymieszać, pozostawić do wystygnięcia
Do wystudzonej masy dodać 5 jaj, rozmrożony i odciśnięty szpinak / u mnie 500g/ wyrobić tak jak ciasto na kopytka, dodać mąki tyle ile się wgniecie. Kroimy cienkie kluseczki - 1 cm