Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski na parze w sosie truskawkowym

Kluski na parze w sosie truskawkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1398

Dodano:

Odsłon: 16193

Pyszne :-)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO NA KLUSKI:

  2. Mleko podgrzać żeby było letnie i rozpuścić w nim drożdże. Do mleka z drożdżami dodać resztę składników i wyrabiać do uzyskania jednolitej konsystencji.

  3. Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu rozwałkować na grubość ok 1,5 cm i wycinać kluski. (Do środka można dodać np jagody).

  4. Gotować na parze ok 8-10 minut.

  5. SOS TRUSKAWKOWY:

  6. Truskawki miksujemy (jeśli mieliśmy mrożone oczywiście najpierw rozmrażamy).

  7. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem następnie dodajemy zmiksowane truskawki i delikatnie mieszamy.

  8. Gotowe kluski polewamy sosem i wcinamy :-)

  9. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tunka 22 października 2010 Zrobiłam dzisiaj wyszły pyyyyszne:)ja podaje z cukrem i masełkiem.Dodaje do ulubionych:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 18 października 2010 u nas nazywa sie to buchty - rzeczywiście niebo w gębie , także w wersji wytrawnej:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kryska 17 października 2010 jadlam to tylko raz ale smak pamietam do dzis , byly wlasnie z truskawkami ,dzieki za przepis napewno skorzystam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bobara 17 października 2010 pychotka
wspomnienie smakow lata :))
takie kluchy tez sa ok podane z cebulka i skwareczkami to dla tych co owocowych sosów nie lubia :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń