Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski śląskie w tempurze"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel, ubij w garnku. Masę podziel na 4 części. Jedną wyjmij, wsyp w to miejsce skrobię i szczyptę soli. Wyrób masę, uformuj kluski śląskie.
Ugotuj. Tempurę wymieszaj z bułką tartą. Kluski zanurzaj w jajkach, potem w tempurze. Smaż na oleju z obu stron.
Porcje 5, 60 min, cena 1,80 zł, kalorie 384 kcal.Źródło: Takie jest życie