Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie nadziewane farszem mięsnym, okraszone skwarkami z cebulką.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Farsz: Ugotowane, ostudzone mięso mielimy, doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy usmażoną cebulę, mieszamy składniki.
Kluski: Ugotowane w osolonej wodzie, ostudzone ziemniaki mielimy. Zmielone ziemniaki umieszczamy w misce, równamy i dzielimy na cztery części. Czwartą część ziemniaków wykładamy na bok a w puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną, tyle, żeby zapełnić miejsce po wyjęciu części ziemniaków. Wszystkie ziemniaki wraz z żółtkiem i mąką wyrabiamy. Z wyrobionego ciasta formujemy równe kulki, spłaszczamy każdą w dłoni i nakładamy po łyżeczce farszu, zlepiamy brzegi i formujemy kluski w formie kulek. Uformowane kluski wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia klusek na wierzch. Kluski wyjmujemy łyżką cedzakową, podajemy z okrasą z boczku i cebuli. Smacznego!!!