Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z makiem. Świąteczny deser podany inaczej"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 679
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 108
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 679
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 108
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mak przepłucz na gęstym sicie, dwa razy przelej wrzątkiem i ostudź, dwa razy zmiel. W garnuszku rozpuść miód i podgrzewając, utrzyj z makiem. Następnie wymieszaj z bakaliami. Zgotuj mleko (lub wodę) ze szczyptą soli i ugotuj w nim makaron al dente. Odcedź, ostudź. Muszle napełnij masą makową (zwykły makaron z nią wymieszaj.)Źródło: Świat kobiety