Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle jaglane z dynią

Knedle jaglane z dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 496

Dodano:

Odsłon: 15019

Knedle jaglane- genialne, bez mąki! Bezglutenowe, bez nabiału!

Składniki

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 łyżka kaszy kukurydzianej
  • 1 łyżeczka ostropestu plamistego
  • 200g dyni
  • 1 łyżeczka koperku
  • szczypta curry
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dynię obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki i ugotować z dodatkiem curry.

  2. Kaszę jaglana opłukać i ugotować do całkowitej miękkości, wręcz rozgotować i odstawić do wystygnięcia.

  3. Lekko przestudzoną kaszę zblendować i wymieszać ze zmieloną na mąkę kaszą kukurydzianą oraz ostropestem, a następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia i "związania się" masy (najlepiej w lodówce).

  4. Z małych części ciasta formować placuszki, na które nałożyć po kawałku dyni i zamknąć na kształt knedli.

  5. Tak uformowane knedle najlepiej odstawić jeszcze raz do lodówki, aby mieć pewność, że się nie rozpadną (jednak można pominąć ten krok).

  6. Wrzucać na wrzącą wodę, następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż do wypłynięcia knedli na wierzch.

  7. Delikatnie wyjąć i podawać jeszcze ciepłe, posypane koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń