Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te nietypowe knedle znalazłyśmy w magazynie kuchnia. Bardzo ciekawił nas smak wynikający z tego połączenia składników. My już wiemy, tym którzy nie wiedzą polecamy zrobić, bo są bardzo smaczne i na pewno tym daniem zaskoczycie domowników :-))
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 242
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 104
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. O...
Odsłon: 53
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11378
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 370
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 242
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 104
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. O...
Odsłon: 53
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11378
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 370
Składniki
Filety kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie, dodajemy rybę i dusimy ok 2 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy vegetą i pieprzem.Gdy masa ostygnie lepimy z niej 12 kulek wielkości orzecha włoskiego i wstawiamy do lodówki. Jeszcze ciepłe ziemniaki przepuszczamy przez praskę, lekko studzimy. Dodajemy jajko, sól, gałkę muszkatołową, masło i mąkę. Mieszamy do momentu, aż powstanie jednolite ciasto. Formujemy wałek i dzielimy na 12 równych części. Każdy kawałek spłaszczamy i kładziemy po środku rybną kulkę, sklejamy ciasto ponad nią i formujemy okrągłe knedle. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy ją, ostrożnie wkładamy knedle i gotujemy ok 10 minut. Gotowe polewamy sosem koperkowym.