Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle rybne z sosem koperkowym

Knedle rybne z sosem koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3404

Dodano:

Odsłon: 1007

Przepis na te nietypowe knedle znalazłyśmy w magazynie kuchnia. Bardzo ciekawił nas smak wynikający z tego połączenia składników. My już wiemy, tym którzy nie wiedzą polecamy zrobić, bo są bardzo smaczne i na pewno tym daniem zaskoczycie domowników :-))

Składniki

  • 2 filety ze szczupaka lub karpia
  • 1 łyżka bułki tartej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • 600g ugotowanych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1,5 szkl maki pszennej
  • 1 łyżka masła
  • gałka muszkatołowa
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie, dodajemy rybę i dusimy ok 2 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy vegetą i pieprzem.Gdy masa ostygnie lepimy z niej 12 kulek wielkości orzecha włoskiego i wstawiamy do lodówki.
    Jeszcze ciepłe ziemniaki przepuszczamy przez praskę, lekko studzimy. Dodajemy jajko, sól, gałkę muszkatołową, masło i mąkę. Mieszamy do momentu, aż powstanie jednolite ciasto. Formujemy wałek i dzielimy na 12 równych części. Każdy kawałek spłaszczamy i kładziemy po środku rybną kulkę, sklejamy ciasto ponad nią i formujemy okrągłe knedle. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy ją, ostrożnie wkładamy knedle i gotujemy ok 10 minut. Gotowe polewamy sosem koperkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 marca 2014 Bardzo oryginalny przepis i zgadzam się, że można taką potrawą zaskoczyć.Zabieram do książki i pewnie się przyda.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń