Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te nietypowe knedle znalazłyśmy w magazynie kuchnia. Bardzo ciekawił nas smak wynikający z tego połączenia składników. My już wiemy, tym którzy nie wiedzą polecamy zrobić, bo są bardzo smaczne i na pewno tym daniem zaskoczycie domowników :-))
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 7
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 83
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 609
Polecam.
Odsłon: 229
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 506
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 7
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 83
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 609
Polecam.
Odsłon: 229
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 506
Składniki
Filety kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie, dodajemy rybę i dusimy ok 2 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy vegetą i pieprzem.Gdy masa ostygnie lepimy z niej 12 kulek wielkości orzecha włoskiego i wstawiamy do lodówki. Jeszcze ciepłe ziemniaki przepuszczamy przez praskę, lekko studzimy. Dodajemy jajko, sól, gałkę muszkatołową, masło i mąkę. Mieszamy do momentu, aż powstanie jednolite ciasto. Formujemy wałek i dzielimy na 12 równych części. Każdy kawałek spłaszczamy i kładziemy po środku rybną kulkę, sklejamy ciasto ponad nią i formujemy okrągłe knedle. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy ją, ostrożnie wkładamy knedle i gotujemy ok 10 minut. Gotowe polewamy sosem koperkowym.