Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle w orzechowej panierce"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Składniki
Zagotuj mleko z solą i masłem, a następnie dosyp mąkę. Mieszaj do czasu, aż powstanie gładkie ciasto. Odstaw do ostygnięcia.
Śli wki oczyść, przekrój na pół i usuń pestki.
Na rozgrzanym maśle upraż orzechy starte na tarce o najmniejszych oczkach. Po chwili dosyp bułkę tartą i smaż około 2 minuty.
Do chłodnego ciasta wbij jajka. Całość zagnieć i przełóż na posypaną mąką stolnicę. Zroluj w wałeczek, a następnie pokrój go w kawałki. Do każdego włóż po śliwce i uformuj kule.
Wrzuć knedle do wrzącej osolonej wody i gotuj około 6 minut do chwili, aż wypłyną na powierzchnię.
Wyjmij je łyżką cedzakową, po czym obtocz w mieszance orzechów i bułki tartej. Podawaj polane kwaśną śmietaną oraz posypane cukrem pudrem i cynamonem.Źródło: Kurier TV