Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na smaczny sezonowy obiad.
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 244
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 106
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. O...
Odsłon: 54
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11380
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 371
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 244
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 106
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. O...
Odsłon: 54
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11380
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 371
Składniki
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać przesianą mąkę i jajko. Jeżeli ziemniaki były gotowane w słonej wodzie, nie musimy solić ciasta. Zagnieść, można dłonie oprószyć mąką. Morele najlepsze są małe, należy wypestkować. Dużą łyżką nabierać ciasto, spłaszczyć na desce oprószonej mąką, w środek włożyć morelę. Uformować zgrabne, okrągłe kulki. Surowe knedle układać na oprószonej mąką desce. Gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Knedle wrzucamy do gotującej wody, po czym zmniejszamy gaz i na małym ogniu gotujemy ok. 5 minut. Ugotowane knedle możemy polać stopionym masłem z bułką tartą i posypać cukrem trzcinowym. Smacznego.