Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na smaczny sezonowy obiad.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 449
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3966
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3893
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 449
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3966
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3893
Składniki
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać przesianą mąkę i jajko. Jeżeli ziemniaki były gotowane w słonej wodzie, nie musimy solić ciasta. Zagnieść, można dłonie oprószyć mąką. Morele najlepsze są małe, należy wypestkować. Dużą łyżką nabierać ciasto, spłaszczyć na desce oprószonej mąką, w środek włożyć morelę. Uformować zgrabne, okrągłe kulki. Surowe knedle układać na oprószonej mąką desce. Gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Knedle wrzucamy do gotującej wody, po czym zmniejszamy gaz i na małym ogniu gotujemy ok. 5 minut. Ugotowane knedle możemy polać stopionym masłem z bułką tartą i posypać cukrem trzcinowym. Smacznego.