Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na smaczny sezonowy obiad.
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 355
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 714
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3994
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 355
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 714
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3994
Składniki
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać przesianą mąkę i jajko. Jeżeli ziemniaki były gotowane w słonej wodzie, nie musimy solić ciasta. Zagnieść, można dłonie oprószyć mąką. Morele najlepsze są małe, należy wypestkować. Dużą łyżką nabierać ciasto, spłaszczyć na desce oprószonej mąką, w środek włożyć morelę. Uformować zgrabne, okrągłe kulki. Surowe knedle układać na oprószonej mąką desce. Gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Knedle wrzucamy do gotującej wody, po czym zmniejszamy gaz i na małym ogniu gotujemy ok. 5 minut. Ugotowane knedle możemy polać stopionym masłem z bułką tartą i posypać cukrem trzcinowym. Smacznego.