Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle można polać podsmażoną cebulką albo sosem pieczeniowym.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19559
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19559
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe zmielić. Wystudzić. Do ziemniaków dodać mąkę i jajka. Posolić i zagnieść na jednolitą masę podsypując mąką.
Pieczarki pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na margarynie, przyprawić solą i pieprzem. Cebulę posiekać i zeszklić. Dodać do pieczarek. Wystudzić. Dodać żółtko i bułkę tartą.
Z ciasta uformować wałek. Pokroić na plastry. Do każdego nakładać łyżeczkę farszu.
Formować kulki. Gotować ok.5 min w osolonej wodzie z olejem.
Podawać na ciepło polane podsmażoną cebulką, ketchupem albo sosem.