Do góry

Dania główne Przepis na:

Kofty

Kofty

Autor: paolineczka

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 97

Dodano: 08.06.2018

Odsłon: 451

Kofty pochodzą z kuchni arabskiej i robi się je przeważnie z mięsa wołowego. Ja dziś proponuje Wam kofty z mięsa wieprzowego – a dokładnie z szynki . Do przygotowania koft nie potrzebujemy jajek. Wystarczy mięso, czosnek, natka pietruszki i przyprawy. Możemy je usmażyć na patelni grillowej bądź na tradycyjnym grillu. Wyśmienicie smakują z sosem tzatzyki

Składniki

  • 800 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka cząbru
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę

    2. Do mięsa dodaj przyprawy , natkę i czosnek. Całość wymieszaj. I dostaw do lodówki na 30 minut

    3. Z mięsa formuj podłużne kotlety i nabij je na patyk od szaszłyków.

    4. Kofty smaż na grillu po 10-13 minut z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń