Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4473
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 745
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4473
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 745
Składniki
Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondlu lub mikrofali. Wiórki kokosowe przesypujemy do miski i zalewamy roztopionym masłem, mieszamy do połączenia składników. Białka w temperaturze pokojowej ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Partiami dodajemy cukier stale miksując. Następnie partiami dodajemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170°C. Zwilżamy dłonie i delikatnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kokosanki układamy na blaszce z zachowaniem niewielkiego odstępu. Pieczemy przez około 15 minut, aż będą rumiane. Studzimy na kratce. Smacznego