Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowa krajanka

Kokosowa krajanka

Autor: aga-30

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 196

Dodano: 14.11.2017

Odsłon: 5460

Takie małe słodkości, a takie smaczne!

Przygotowanie

  1. Ciasto:
    Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i jajkami. Następnie wsypujemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia oraz mleko i letni miód sztuczny. Mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut w 170 stopniach.

  2. Polewa:
    Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Ciasto studzimy i kroimy w niedużej wielkości prostokąty. Każdy oblewamy z każdej strony czekoladą i obtaczamy w wiórkach koksowych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń