Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealne jako dodatek do obiadu, bądź samodzielnie. Na lunch, czy kolację. Do pracy, czy na piknik!
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 396
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 490
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 396
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 490
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez minimum 4 godziny (najlepiej całą noc) i gotować do miękkości przez około 45 minut.
Bób również ugotować i obrać ze skórek.
Ugotowane ciecierzycę i bób zblendować.
Do całości dodać jajko lub w wersji wegańskiej wcześniej zaparzony len i ponownie wszystko razem zblendować z dodatkiem koperku i przypraw.
Uformować średniej wielkości kotlety i obtoczyć w sezamie.
Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.