Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolebiak krucho-drożdżowy z kapustą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Farsz: grzyby namocz. Pokrój, wywar zachowaj. Cebulę pokrój. Podsmaż z grzybami na tłuszczu. Pod lej wywarem grzybowym, podduś. Kapustę posiekaj, zalej wodą, ugo tuj. Odcedź, dodaj do grzybów, przypraw, podduś (farsz najlepiej zrobić 3-4 dni wcześniej i codziennie odgrzewać).
Mąkę przesiej, dodaj drożdże, szczyptę soli, cukier i żółtko. Wlej ciepłe mleko, odstaw do wyrośnięcia. Masło stop, ostudź. Wyrób ze składnikami. Gdy ciasto wyrośnie, podziel na dwie części (jedna trochę większa).
Z mniejszej części uformuj prostokąt grubości ok. pół cm. Ułóż w formie. Na środku rozsmaruj farsz. Rozwałkuj resztę ciasta, przykryj farsz, zlep. Posmaruj jajkiem. W kilku miejscach zrób dziurki. Piecz 40-50 min w 200°C.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie