Dania główne Przepis na:
kolorowa sałatka

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 83
Dodano: 30.08.2009
Odsłon: 17646
smaczne,zdrowe,kolorowe nadaje się jako dodatek do dania głównego.
Składniki
- kapusta pekińska, wg.potrzeb
- kukurydza z puszki, 1 puszka
- papryka świeża ( czerwona ,można dodać żóltą i zieloną), 1 sztuka
- ogórek świeży średniej wielkości, 1 -2 sztuki
- jabłko średniej wielkości, 1-2 sztuki
- Koper świeży, 1 pęczek
- ocet, wg potrzeb
- sól,cukier,pieprz do smaku, wg potrzeb
- oliwa z oliwek lub inny, wg potrzeb
- pomidor obrany ze skórki i bez gniazda nasiennego, 2-3 sztuki
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Wszystkie składniki pokroić wymieszać i przyprawić.Dodać ocet i oliwę wymieszać i odstawić na parę minut do lodówki.Po kilku minutach wyjąć z lodówki wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić stosownie do swoich upodobań i gotowe. SMACZNEGO
Komentarze do przepisu (4)

stokrosz 29 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Smakowita,robię podobną, ale bez kukurydzy, super rzecz :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 02 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo apetycznie i można ją podać do dania głównego, tak jak napisałeś, ale myśke, że po dodaniu majonezu/majonez KIELECKI/ będzie też bardzo doha jako osobne danie. Pozdrawiam.4 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 29 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Dobra sałatka,kolorowa i apetyczna.4 Kto głosował? | Odpowiedz

Magnat 30 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
No coś nie mogę edytować przepisu chodzi o fotkę,nie tak się skadrowało :(4 Kto głosował? | Odpowiedz