Do góry

Przekąski Przepis na:

Kolorowe kuleczki mięsne

Kolorowe kuleczki mięsne

Autor: vaniliowa

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 6

Dodano: 04.11.2010

Odsłon: 1749

Szybkie w przygotowaniu. Nadają się zarowno na danie główne, jak rownież na przekąskę podczas przyjęcia. Lubią je nie tylko dorosli, ale także dzieci.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski przekladamy mięso. Wbijamy jajko. Cebulkę,czosnek i natke pietruszki drobniutko siekamy, a paprykę kroimy na małe kosteczki. Wszystko razem mieszamy, na końcu dodając wczesniej ugotowany i wystudzony ryż. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką.

  2. Uformowane kuleczki obtaczamy w bułce tartej i ukladamy na rozgrzanej patelni. Smażymy na oliwie z każdej strony, do ładnego zarumienienia. Podajemy na cieplo lub zimno. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń