Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 288 Ocena: 4015

Dodano:

Odsłon: 109

Sezon na rabarbar rozpoczęty, więc trzeba go maksymalnie wykorzystać. Zatem dzisiaj zapraszam na klasyczny kompot ugotowany właśnie z rabarbaru. Jest lekko kwaskowy, ale za to bardzo orzeźwiający. :)

Składniki

  • Rabarbar spory pęczek
  • Cukier trzcinowy 3-4 łyżki
  • Woda wedle uznania
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rabarbar dokładnie umyć i obrać twarde łyki.

    Przełożyć do garnka, zalać wodą, wsypać cukier i gotować do miękkości. (ok.20-30 min).

  2. Po ugotowaniu mocno ostudzić, w razie potrzeby dolać wody.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń