Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompoty z czereśni

Kompoty z czereśni

Autor:

Przepisów i artykułów: 386 Ocena: 4527

Dodano:

Odsłon: 3500

W zimie sięgamy po nie najczęściej :)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotuj słoiki i nakrętki. Czyli dobrze umyj i wytrzyj.
    Do dużego garnka wlej 8 litrów wody, wsyp 1 kg. cukru i zagotuj.
    W między czasie powkładaj do słoików do pełna, wypłukane czereśnie.
    Do każdego słoika wlej słodką, gorącą wodę. Szczelnie zakręć i pasteryzuj 15 minut.


    W przepisie nie podaję ilości czereśni, ponieważ miałam ich bardzo dużo. Gotowałam cztery garnki w osłodzoną wodą. Używałam litrowych słoików

    Polecam i życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń