Do góry

Dania główne Przepis na:

Koperkowe kotleciki z mintaja i makreli

Przepis dnia 2012-08-21
Koperkowe kotleciki z mintaja i makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6158

Dodano:

Odsłon: 29375

zdrowe, a jeśli ugotujemy na parze, to bardzo zdrowe :)

Składniki

  • mintaj
  • makrela wędzona
  • cebula
  • koperek
  • przyprawa do ryb
  • Bułka tarta
  • jajko
  • otręby
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmieliłam 3 płaty mintaja, 3/4 wędzonej makreli i 1 dużą cebulę. Do tego dodałam garść posiekanego koperku, 3 łyżki otrąb owsianych, jajko, pieprz i przyprawę do ryb do smaku. Formowałam kotlety, obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam ok 7 minut przewracając na patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anulka12 15 kwietnia 2014 No cóż, mąż nazwał kotleciki baaardzo zdrowymi. Polałam je sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego i zjadł wówczas ze smakiem. Spróbuję zrobić z innej rybki, bo mintaj nie przypadł nam do gustu. Ale sam pomysł zasługuje na punkcik.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 13 lipca 2011 a ja zamiast otrąb dodaję ugotowane i zmielone ziemniaki a do tego dużo posiekanej zielonej natki pietruszki i też jest wyśmienite.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelika 09 lipca 2011 Jutro z pewnością je zrobię.Wygadają PRZEPYSZNIE :-)))

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aktorod 09 lipca 2011 Uwielbiam takie zdrowe jedzonko. Do ulubionych wędruje!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 08 lipca 2011 Smaczne musza byc te kotleciki. Podoba mi się dodatek wędzonej rybki. Do ulubionych wędruje :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń