Do góry

Dania główne Przepis na:

Koperkowe pulpeciki

Koperkowe pulpeciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 8232

Pyszne pulpeciki z koperkowa nutą, idealne na zimowe obiadki. Dla dbających o figurkę i nie tylko.....

Składniki

  • mięsko drobiowe mielone, 0,5kg
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek świeży
  • 30 dkg pieczarek
  • 3 łyżki jogurtu
  • przyprawy: sól ,vegetta, pieprz, kostka rosołowa
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięsko mieszamy z poszatkowaną cebulką, rozgniecionym czosnkiem, jajkiem oraz posiekanym koperkiem, doprawiamy solą, pieprzem i vegetta.

  2. Zagotowujemy wode z kostka rosołowa w rondelu. Rzucamy do gotującej sie wody uformowane kuleczki z mięsa. Gotujemy na małym ogniu. Miedzy czasie pieczarki kroimy i podsmazamy na małej ilości tłuszczu, dodajemy do rondelka z pulpecikami. Gotujemy jeszcze ok 25mint.

  3. Doprawiamy do smaku i na sam koniec jak wyłaczymy dodajemy 3 łzyki jogurtu, jesli kto woli moze dodac śmietanke i jeżeli sosik jest zbyt rzadki można zagęścic 2 łyżkami mąki.

  4. Ja ze względu na diete podałam pulpeciki z ziemniaczkami, które wcześniej ugotowałam w mundurkach, nie tracą wtedy swoich wartości. Dla dekoracji można ziemniaki posypac koperkiem.. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń