Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Korczak z sosem koperkowym z pikantną nutą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj.
Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj kurczaka, podsmaż ze wszystkich stron. Dodaj czosnek i sos sojowy, wymieszaj, przypraw do smaku. Wlej śmietanę, wsyp koperek, wymieszaj. Gotuj kilka minut, aż sos się zredukuje. Przypraw do smaku.
<strong>Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie