Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż w tym roku nie zdążyłam upiec pierniczków :-(( ale to nie problem ???? wczoraj upiekłam pyszne ciasteczka z przyprawą korzenną . Nazwijmy je podróbką pierniczków ???? Ale smakują smacznie ???? Gospodynie bez pierniczków – łączmy się ! ????
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
1. Składniki na ciasto wrzucić do malaksera i miksować około minutę. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski , przykryć ścierką , włożyć do zamrażalnika na 30-40 minut. 2. Stolnicę obsyp mąką. Wyłóż ciasto i ponownie je wyrób. Ciasto rozwałkuj i wykrawaj za pomocą foremek. 3. Ciasteczka wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10 minut – aż ciastka nabiorą złotego kolorku. 4. Ciastka ostudź na kratce.